Важно е да пазим паметта, но е важно да се

...
 Важно е да пазим паметта, но е важно да се
Коментари Харесай

Проданов: Трябва да се наложи таван на цените и да се изземе свръхпечалбата от енергийните дружества

 Open photo

 

„ Важно е да пазим паметта, само че е значимо да се пазим самостоятелни. Чисто политически не сме самостоятелни. Последните години все някое посолство се намесва във вътрешните работи на България, което е неприемливо. За българските политици е значимо да пазят българския интерес. “

Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ в 23 МИР – София Христо Проданов в ефира на БСТВ.

По думите му това ще бъдат петите избори поред и в цялата страна се следи отмалялост в хората. „ Тези, които желаят да няма държавно управление, т.е. да продължава хаоса и последователно да върнат модела “ГЕРБ-ДПС “ убеждават, че няма да се сформира държавно управление, т.е. няма смисъл да се гласоподава. Искам да уверя всички, че след тези избори държавно управление ще бъде формирано, въпросът е какво ще е то – на основата на ГЕРБ и Движение за права и свободи или моделът, който в действителност желае да промени ръководството на България, тъй че страната да стане правова и да мисли за своите жители. Затова е доста значимо хората да не се поддават на операции, а да излязат и да гласоподават с бюлетина 28 за една по-стабилна, обществена и сигурна страна “, прикани социалистът.

В последните година и половина Българска социалистическа партия сподели, че е предвидим сътрудник, че е постоянна партия, която крепи устоите на ръководството, с цел да организира обществена политика ориентирана към хората. „ В последните 7 месеца, когато Българска социалистическа партия беше в ръководството, увеличихме пенсиите толкоз, колкото Борисов за 12 години, тъй че се надявам пенсионерите да помнят. ГЕРБ ни споделяха, че сме популисти за това, че желаеме безвъзмездни детски градини, а в този момент те си преписват тези заслуги. Ние доказахме, че страната може да си го разреши, тя би трябвало да оказва помощ на младите фамилии. Също по този начин ще настояваме инвитро процедурите да са безвъзмездни и да са толкоз, колкото е належащо “, изясни Проданов като част от обществените оферти на левицата.

Според социалиста подправена теза, с която се приготвя обществото, в това число и служебното държавно управление, е че бюджетът няма да издържи и ще има свръхдефицит. „ Пари има, просто би трябвало кражбите да бъдат дефинитивно спрени и парите да бъдат разпределени по този начин, че хората да се усещат по-достойни със своите приходи “, увери претендентът за депутат.

Проданов уточни една от главните разлики сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия: „ Ние направихме изцяло осъществим бюджет, който мина през Народното събрание. А в последните 12 години Борисов правеше подобен бюджет, че преднамерено залагаше остатък в края на годината и средства в границите на 2-3 милиарда сред Коледа и Нова година ги изхарчваше от джипката, зад тила на Народното събрание “, изясни социалистът.

„ Един от първите въпроси, който би трябвало да бъде заложен на служебното държавно управление, е за какво им е да взима такива големи заеми, в случай, че то ръководи 60 дни и неговата работа е да организира почтени избори “, съобщи Христо Проданов и продължи: „ Очевидно е, че се борят с Българска социалистическа партия, това се случва кадрово. Проблемът е, че по този начин връщат ГЕРБ и Движение за права и свободи във властта. Вие да сте чули последната година Радев да каже неприятна думичка за ГЕРБ, Движение за права и свободи или Гешев, а се бори с тези, които го поддържаха и го направиха президент “, уточни той.
„ Дългите години, в които бяхме съпротива, ние сме предложили тези обществени политики, които до огромна част за 7 месеца осъществихме в ръководството “, съобщи Проданов и добави, че Българска социалистическа партия е поръчител за това, че корумпираното ръководство няма да се върне и да тормози хората.
По думите му сега главният проблем за страната е оправянето с енергийната рецесия. Затова е извънредно значимо да се наложи таван на цените и да се изземат свръхпечалбите от енергийните сдружения – и от държавните, и от частните.

„ Единственото, което може да е решение на спора в Украйна, това са мирни договаряния, а не с доставка на оръжия “, безапелационен е Проданов и добави: „ Европейците би трябвало да осъзнаят, че това е в техен интерес, а мощна и благоденстваща Европа може да има единствено, в случай че е в положителни връзки с Русия. Не може да обявяваш война на страна, която има 70% от потребните изкопаеми “, сподели още той.
На финала Христо Проданов прикани на 2-ри октомври да се гласоподава с 28 за партията, която се бори за ползите на българските жители.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР